Nieuwsberichten januari

20-01-2021
Beste ouders, verzorgers,

Lockdown en noodopvang:
De lockdown waar we nu in zitten is inmiddels weer verlengd. Het vraagt veel van iedereen. U als ouders/verzorgers om thuis onderwijs te begeleiden en voor de leerkrachten om ervoor te zorgen dat de instructies en instructiefilmpjes worden verzorgd. We merken dat u ons steeds beter weet te vinden via videobellen of Ouderportaal. Weet in ieder geval dat we veel respect hebben hoe iedereen zijn of haar best doet om alles zo goed als mogelijk op te pakken. Wij proberen zo goed als mogelijk de noodopvang te verzorgen. Sinds deze week werken de kinderen in de noodopvang zo veel als mogelijk in het eigen lokaal. We hebben dit besloten omdat het werken in de hal te onrustig werd. Wanneer kinderen vragen hebben kunnen ze naar een leerkracht of onderwijsassistent in de aula hun vragen stellen zodat de leerkracht in de klas de focus kan houden op het verzorgen van de instructie. Wanneer er 's middags noodopvang is worden er verschillende activiteiten gedaan, waarbij beweging ook een belangrijke plek krijgt. Om aanspraak te maken op noodopvang zijn er nog steeds richtlijnen die we moeten hanteren. Aanvragen van noodopvang verlopen via de directeur.
Ministerie: noodopvang mag geen verkouden kinderen weigeren | NOS

Marit van de Put:
Toen dit schooljaar startte was het al duidelijk dat Marieke van de Ven snel met verlof zou gaan. Marit heeft haar tijdens dit verlof vervangen. We zijn erg blij dat Marit ons team heeft versterkt en de kinderen van groep 1/2 heeft begeleid. We hebben Marit leren kennen als een enthousiaste en betrokken leerkracht zowel voor alle kleuters als voor ons als collega's. Marieke van de Ven zal vanaf maandag 25 januari weer terug keren van haar verlof. We zijn blij dat we Marieke weer kunnen verwelkomen. En Marit dan zult u zich afvragen? Marit heeft een nieuwe uitdaging gevonden op een collegaschool in Eersel; namelijk 't Busseltje. Op deze school hebben de kinderen in groep 5/6 het geluk dat Marit hun juffrouw zal worden. Marit, bedankt voor jouw inzet voor OBS De Sleutelaar en veel succes op je nieuwe school!
XL kaart - Tot ziens & veel succes - Snelwenskaart.nl

Oudertevredenheidspeiling:
In december heeft u vragen beantwoord over onze school. Inmiddels hebben we de uitslagen binnen en we zijn erg tevreden! U geeft ons een rapportcijfer 8,2 (landelijk is dit 7,6). Het rapportcijfer is zelfs nog iets hoger dan twee jaar geleden. Het mooiste compliment is dat alle ouders (100%) hun kind met plezier naar school zien gaan. Ons motto Leren en ontwikkelen met plezier komt hier dus mooi in terug. 94% van alle ouders voelt zich thuis op onze school (landelijk 87%) en de zorg en aandacht is voor ouders het belangrijkste motief om voor onze school te kiezen. Binnenkort zullen we de resultaten verder met u delen. We gaan het in ieder geval eerst goed bestuderen.