Nieuwsberichten

11-11-2020
Nieuwsberichten maand november:

Pippa Bo van Grotel:
Op 9 oktober zijn (juf) Marieke en Coen de trotse ouders geworden van Pippa Bo. Alles is goed gegaan en iedereen is ook in goede gezondheid. Coen en Marieke genieten enorm van hun kleine meid en zullen binnenkort met Pippa naar school komen zodat wij haar allemaal kunnen bewonderen. Wij feliciteren Coen en Marieke en wensen hen veel geluk met hun knappe dochter.
WhatsApp Image 2020-11-11 at 11.49.59.jpeg

Speel- en spelmaterialen voor op het schoolplein:
Onlangs hebben we veel nieuwe speel- en spelmaterialen aangeschaft voor op het schoolplein. Van springtouwen tot paardentuigjes en van ballen tot hoepels. Ook voor de kleuters zijn er nieuwe zandbakmaterialen aangeschaft. Verder verkeersborden, een stoplicht en zelfs een tankstation. Kent u nog het spel 'stoeprandje butsen'? Ook hier hebben we nu materialen voor die gebruikt kunnen worden om fijn te spelen. Vanaf het moment dat de materialen gebruikt konden worden zagen we heel veel spelvormen ontstaan. Het mooie daarvan is dat kinderen uit bijvoorbeeld groep 3 spelen met kinderen uit groep 6!  De materialen zijn aangeschaft van het sponsorbedrag van de laatste sponsorloop. Een erg goede besteding waar we iedereen nogmaals hartelijk voor bedanken! 
WhatsApp Image 2020-11-11 at 12.02.00.jpeg


Bliksem Queen:
Vandaag (11 november) heeft Bliksem Queen weer een bliksembezoek gebracht aan alle groepen. Bliksem Queen presenteert altijd onze SOS (SleutelaarOnStage) en wil natuurlijk wel graag mooie optredens kunnen aanschouwen. De mini SOS is volgende week woensdag dus voldoende tijd om een mooi optreden voor te bereiden!
WhatsApp Image 2020-11-11 at 11.50.02.jpeg

Schoolontbijt:
Dinsdag 3 november hebben we met de hele school weer heerlijk ontbeten. In de klassen hebben we aandacht besteed aan waarom een goed ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag. De boterhammen hebben weer goed gesmaakt!
WhatsApp Image 2020-11-11 at 12.01.39.jpeg

Buiten spelen:
De afgelopen weken hebben we gemerkt dat vooral veel kinderen uit groep 5 t/m 8 het buiten spelen tussen 8.15 en 8.25 uur erg missen. We hebben daarom met deze kinderen besproken dat dit mogelijk is. Afspraak daarbij is dat ze spelen op het plein (daar is ook toezicht van een leerkracht) en de hoofdingang gebruiken om de school binnen te komen. Let op: het is niet verplicht gesteld. Kinderen die naar binnen willen komen vanaf 8.15 uur zijn gewoon welkom.

Herfstactiviteit:
Vrijdag voor de herfstvakantie hebben we voor groep 1 t/m 7 weer een herfstactiviteit georganiseerd. Met mooie herfstwandelingen, rondleiding op Ten Vorsel en knutselactiviteiten een educatieve invulling en door lekker in de buitenlucht te zijn een mooie start van de vakantie!
WhatsApp Image 2020-11-11 at 12.23.56.jpeg
 
***