Nieuwsberichten

04-09-2020
Start schooljaar 2020-2021
We zijn het schooljaar weer fijn gestart! Alle kinderen zijn weer met veel energie gestart en ook de leerkrachten hadden er weer veel zin in. We hebben er al twee weken opzitten. De coronamaatregelen moeten we nog steeds toepassen en dat valt niet altijd mee. Ik hoop dat de beslisboom meer duidelijkheid kan geven. We zijn erg blij dat we ouderportaal hebben zodat we snel en hopelijk duidelijk met jullie kunnen communiceren. 

Nieuwjaarsrecepties
Maandag 7 en dinsdag 8 september zijn de jaarlijkse Nieuwjaarsrecepties:
Maandag 
18.30 - 19.00: groep 5/6
19.30 - 20.00: groep 7/8

Dinsdag
18.30 - 19.00: groep 3/4
19.30 - 20.00: groep 1/2

De Nieuwjaarsrecepties zullen online worden vormgegeven. De leerkrachten zijn erg druk geweest om jullie live een mooie presentatie te laten zien over hoe het schooljaar wordt ingevuld. Er is ook de mogelijkheid om vragen te stellen. Ik wil graag benadrukken dat het erg belangrijk is om deel te nemen aan deze online meeting. De informatie die wordt gegeven geeft veel duidelijkheid over wat uw kind allemaal gaat leren en er wordt veel praktische informatie gegeven. Om de meeting goed te laten verlopen een paar opmerkingen vooraf:
- we vragen u om al van tevoren de chromebrowser op uw device te installeren: https://support.google.com/chrome/answer/95346?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=nl
- zet uw microfoon uit.
- u kunt via de chat vragen stellen.
- u krijgt op tijd via ouderportaal een link van de leerkracht van uw kind zodat u kunt deelnemen.
Het algemene deel van de nieuwjaarsreceptie, waarin Bauke en Roy vertellen over ons jaarplan voor dit schooljaar, zal op een andere manier worden vormgegeven. Het is niet praktisch om dit tussendoor te plannen.

Formulieren:
Vandaag zijn er verschillende formulieren mee naar huis gegaan. We willen u vragen deze goed door te lezen en in te vullen:
1. Stamkaart: op dit formulier staan de belangrijke gegevens zoals u deze eerder via het inschrijfformulier heeft opgegeven. Mocht er iets zijn veranderd, geef het dan aan op dit formulier. Zo kunnen wij de administratie weer compleet maken.
2. Privacyvoorkeuren: Regelmatig posten wij berichten op ouderportaal, website of Facebook. Jaarlijks moeten wij u hiervoor weer toestemming vragen. U kunt het aangeven op het formulier. Er is een item toegevoegd over Prowise Go. Dit is onze digitale leeromgeving. Wij maken veel gebruik van chromebooks en kinderen werken veel opdrachten hier op uit. Het is voor ons leerkrachten belangrijk dat wij kunnen volgen wat ze op hun device uitvoeren. Binnen Go is een mogelijkheid dat de leerkracht de leerling kan volgen. We vragen u als ouder hier toestemming voor te geven.
3. Ouderhulp: Zonder ouderhulp kunnen wij veel activiteiten niet organiseren. De ouderbetrokkenheid op De Sleutelaar is groot. We hopen dat u weer bereid bent om bij veel activiteiten te helpen. We vragen u op het formulier aan te geven welke mogelijkheden u hiervoor heeft. Ga bij het invullen er vanuit dat we corona achter ons hebben gelaten. We bekijken per activiteit wat wel en wat niet mag.
Graag zien we alle formulieren uiterlijk 15 september weer terug op school.

met vriendelijke groeten,
Roy Pellegrom